מטען נייד לרכב חשמלי – יתרונות וחסרונות

אחת הסוגיות הנפוצות ביותר כאשר מדברים על רכבים חשמליים היא כיצד ניתן לטעון אותם ואיך עושים זאת בדרך היעילה ביותר. כידוע, טעינת רכב סטנדרטית אורכת בין 5-10 שעות ועל מנת לבצע אותה בצורה יעילה ולא למצוא את עצמכם ממתינים בדרכים, תצטרכו במוקדם או במאוחר לרכוש עמדת טעינה ביתית. פתרון זה נשמע יעיל אך הוא לא מתאים עבור כל אחד. ישנם אנשים אשר מרבים לנסוע בדרכים ומחפשים דרך לטעון את רכבם בכל מקום שיהיו.

פתרון למטיילים – מטען נייד לרכב חשמלי

למזלנו, קיים פתרון אידיאלי לטעינת הרכב החשמלי שלכם. רכישת מטען נייד לרכב תעניק לכם את האפשרות לבצע טעינה בכל מקום שתהיו ללא כל בעיה. רכישת מטען נייד לרכב חשמלי תעלה לכם בין 1000-2500 ש"ח, ומחיר המטען משתנה בהתאם לסוג המטען עוצמת הטעינה.

שמעת על עמדת הטעינה שמשגעת את המדינה?!
לחצו כאן לפרטים נוספים!
YouTube video

היתרונות ברכישת מטען נייד לרכב חשמלי

  • נוחות – אחד היתרונות הבולטים במטען נייד לרכב חשמלי הוא אופן השימוש הנוח שלו. כאשר תרצו לטעון את הרכב החשמלי שלכם, כל שעליכם לעשות הוא לחבר אותו למטען הנייד שרכשתם, ובצד השני לחבר אותו לשקע חשמלי סטנדרטי.
  • ניידות – יתרון נוסף וברור מאליו הוא ניידות המטען. נסיעה למדבר, טיול של כמה ימים בצפון הארץ, כבר לא ישמעו לכם כל כך מסובכים. תוכלו בצורה קלילה לשאת איתכם את המטען הנייד ולהשתמש בו בכל נקודת חשמל שתבחרו.

החסרונות ברכישת מטען נייד לרכב חשמלי

כמובן שלא הכל ורוד ועלינו לציין בפניכם גם את החסרונות הטמונים בשימוש במטען נייד לרכב.

  • מהירות הטעינה – מטענים ניידים לרוב יספקו לכם טעינה במהירות איטית יחסית. עקב גודלם ועוצמת האנרגיה שהם יכולים לספק, מטענים ניידים לא יכולים לספק את אותה עוצמת טעינה של עמדת טעינה קבועה.
  • בטיחות – זהו חיסרון משמעותי ביותר אשר חוסר תשומת לב אליו עלול לגרום לסכנת חיים ממש, לכן היו אחראיים. עקב חיבור מטען נייד לשקע סטנדרטי ולא לשקע כוח המתאים יותר לעומסי חשמל גדולים, כעבור זמן השקע עלול להתחמם יתר על המידה ולגרום לקצרים במערכת החשמל ואף לשריפה. לכן, על מנת למנוע מצבים מסכנים חיים, הקפידו לנתק כבל המטען מהשקע בכל שעתיים, המתינו כמה דקות לצורך קירור השקע, ואז תוכלו להחזיר לעוד שעתיים נוספות.

סוגי חיבורים לרכבים חשמליים

לרכבים חשמליים קיימים שני סוגי חיבורים, חיבור Type 1 וחיבור Type 2. ההבדל המרכזי בין חיבורים אלו הוא עוצמת הטעינה שהם יכולים להעביר בעת חיבור הרכב לעמדת הטעינה. בטרם תרכשו מטען נייד לרכב החשמלי שלכם, בדקו מה סוג חיבור הטעינה של הרכב ומה סוג המטען אותו תרצו לרכוש.

חיבור Type 1

חיבור מסוג זה נפוץ יותר ברכבים אמריקאים ורכבים שמגיעים אלינו מהמזרח. חיבור זה מעניק לנו הספק טעינה חד פאזי אשר לא עולה על 7.4 קילו וואט. לרוב טעינה זו איטית יותר מטעינה על ידי חיבור Type 2 אך מתאימה יותר לסוגי רכבים מסוימים. למה אנחנו מספרים לכם את זה אתם שואלים? לפני שאתם רוכשים מטען נייד לרכב שלכם, בדקו איזה חיבור מכיל הרכב שלכם ואיזה מטען כדאי להתאים לו.

חיבור Type 2

חיבור זה הינו החיבור הנפוץ ביותר בישראל וניתן למצוא אותו ברכבים אירופאיים אך לא רק. היחודייות של חיבור Type 2 היא שהוא מותאם גם למערכת חד פאזי וגם למערכת תלת פאזי. כתוצאה מכן, הספק הטעינה שהוא יכול להכיל גבוה בהרבה ויכול להגיע עד 22 קילו וואט. 

אלמוג קינן

כותב המאמר: אלמוג קינן

כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

עמדות טעינה לרכב חשמלי