התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי

רכבים חשמליים הולכים ונהיים יותר ויותר נפוצים. אנשים רבים מעוניינים לרכוש רכב חשמלי, הרבה בגלל העובדה שזה זול ונוח מאוד לטעון את הרכב ישירות בבית.

התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי מתבצעת על ידי חשמלאי מוסמך. בעת ההתקנה החשמלאי מתקין מפסק ייעודי בלוח החשמל ומושך קו חשמל מהמפסק למקום החניה של הרכב החשמלי, במיקום בו מותקן שקע הטעינה. בנוסף להתקנת שקע הטעינה, החשמלאי מתקין גם מתג הגנה אשר מפסיק את אספקת החשמל במקרה הצורך. לרוב משך ההתקנה של עמדת טעינה לרכב חשמלי היא 3-4 שעות עבודה כל זה בהתאם כמובן לאיזה תשתית קיימת יש לעמדת הטעינה.

    להצעת מחיר על עמדת טעינה לרכב חשמלי השאירו פרטים או התקשרו:
    077-804-5600

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

    YouTube video

    מחיר התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי

    מחיר התקנה בסיסית של עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי לרוב נע בטווח שבין 2,500 ש"ח ל- 5,000 ש"ח כולל מע"מ. מדובר על התקנה של עד 20 מטר מארון החשמל הראשי. תוספת במרחק עולה כ- 150 ש"ח למטר. לפי חוק מותר להוציא קו חשמל לעמדת הטעינה אך ורק מלוח החשמל שבו נמצא הפחת. בנוסף ישנה כמובן גם העלות של עמדת הטעינה עצמה שהיא לרוב באזור ה- 2,500 ש"ח.

    בעת ההתקנה לרוב מוציאים צינור מרירון שבעזרתו מעבירים את הכבל (בדר"כ כבל 5 על 4 אשר יכול להחזיק עד 20 אמפר), התקנה זו נקראת התקנה סמויה. כאשר אין גישה נוחה להעברת כבל החשמל מארון החשמל למיקום עמדת הטעינה ישנן גם עלויות נוספות:

    • הרמת ריצוף – 450 ש"ח למטר
    • חפירה באדמה – 175 ש"ח למטר

    אלו עבודות שלרוב מבצע בעל מקצוע חיצוני שהמתקין מביא. כמו כן יכולות להיות גם עלויות של הצבת עמדת הטעינה במיקום המבוקש. אם יש גדר ליד חנית האוטו אז ניתן להתקין את עמדת הטעינה על הגדר, אם אין גדר אז צריך להוסיף עמוד. המחיר של עמוד לעמדת טעינה הוא 950 ש"ח.

    שמעת על עמדת הטעינה שמשגעת את המדינה?!
    לחצו כאן לפרטים נוספים!
    YouTube video

    במידה ויש צורך לפרוס תשתית נוספת של כבלים להעברת חשמל, אז מדובר בעלות נוספת של בין 50 ל- 200 ש"ח לכל מטר של כבל חשמל. העלות משתנה בהתאם לאיזה תשתית צריך לעמדת טעינה ולסוג הכבל אשר מותאם לפי עוצמת הזרם החשמלי הנדרש.

    לדוגמא אם מדובר בהתקנת עמדה במרחק של 50 מטר מנקודת החשמל, כאשר ישנו גם צורך לבצע חציבה ולהעביר כבלים, במקרה כזה העלות של ההתקנה היא בסביבות ה- 6,000 או 7,000 ש"ח לא כולל העלות של העמדה.

      להצעת מחיר על עמדת טעינה לרכב חשמלי השאירו פרטים או התקשרו:
      077-804-5600

      בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

      טיפ נוסף שכדאי לדעת הוא שישנם המון בתים עם חיבור חשמל 3 כפול 25. במקרים רבים מומלץ להגדיל את הבית ל- 3 פעם 32 ולרוב ניתן לבצע זאת בעזרת המתקין ללא התערבות חברת החשמל. זו פעולה שעולה בסביבות ה- 500 ש"ח והיא עוזרת לוודא שעמדת הטעינה לא תשפיע על מתח החשמל, ולא תקפיץ את המפסק הראשי.

      כדי לבצע הערכה מדויקת ולתת הצעת מחיר מסודרת, ראשית מגיע מתקין עמדת טעינה מוסמך אשר בוחן את השטח והמיקום המיועד. לאחר שהבין את היקף העבודה, המתקין נותן לכם את הצעת מחיר. במהלך התקנת נקודת הטעינה לרכב, המתקין דואג לשים מפסק בלוח החשמל, למתוח קו חשמל ישירות לחניית הרכב החשמלי, ולבצע התקנה של שקע ומפסק הגנה שעומדים בכל הדרישות.

      פרויקטים גדולים של התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי

      YouTube video

      כאשר מדובר בפרויקטים גדולים של התקנת עמדות טעינה לרכבים חשמליים, ישנו צורך במספר פעולות נוספות מעבר להתקנה הסטנדרטית. להלן תהליך הביצוע של פרויקט התקנת עמדות טעינה לרכבים חשמליים.

      סקר מקדים

      1. ביקור במקום ההתקנה
      2. בדיקת חשבון חברת החשמל ליתר הספק במקום
      3. תכנון הפרויקט: חיבור לתשתית קיימת, לוחות חשמל והנחת כבלים
      4. עריכת אומדן ראשוני לפי דרישות הלקוח
      5. טיפול בנושא הגדלת הספק בחברת החשמל: הזמנות, תוכניות וחתימות ביצוע
      6. פגישות עם חברת החשמל לפי צורך: מתכנן רשת, מנהל חל"ב ומחלקת בודקים

      יצור לוחות החשמל

      1. תכנון לוחות חשמל לפי דרישות הלקוח
      2. יצור לוחות לפי התקנים הרלוונטים (כולל בדיקת מהנדס סוג 3)
      3. הובלה לאתר והתקנה
      4. הזנת לוח החשמל כולל שינויים בלוח המזין

      פריסת תשתיות חשמל באתרים

      1. הנחת סולמות וצנרת בחניונים או בתים פרטיים לצורך הובלת כבלים
      2. הנחת כבלים מכל הסוגים לפי תכנון ודרישת הלקוח
      3. קידוחי בטון למעבר תשתיות החשמל
      4. פתיחת מדרכות כבישים, אבנים משתלבות והחזרה למקום
      5. יציקת בטון לפי צורך, כולל הכנת יציקת בטון לבסיס עמודים לעמדות טעינה

      הכנה לעמדת טעינה לרכב חשמלי

      עמדת טעינה AC דורשת זרם חשמלי גבוה כדי לתפקד בצורה יעילה. לפני שאתם רוכשים עמדת טעינה, כדאי להתייעץ עם חשמלאי ולוודא שיש לכם מערכת חשמל מספקת שעומדת בדרישות כדי לתמוך בעמדת טעינה מסוג AC.

      כמו כן, ישנם מקרים בהם צריך לבצע התאמות ושיפורים במערכת החשמל הקיימת שלכם. לכן חשוב לבדוק זאת בעוד מועד. במידה ומדובר בהתקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף, אני ממליץ להתייעץ עם ועד הבית ולתאם זאת מולם.

      כמות החשמל שעמדת טעינה צריכה

      עמדות טעינה AC ביתיות עובדות בעזרת זרם של 16 או 32 אמפר (תלת פאזי). אלו עמדות אשר צורכות זרם חשמלי גבוה במיוחד. כאשר מדובר על התקנה של עמדת טעינה AC, חשוב מאוד לדעת כמה חשמל צריך, וכמו כן איזה זרם מערכת החשמל שלכם תוכל לספק.

      אם תתקינו עמדת טעינה שדורשת יותר אנרגיה ממה שמערכת החשמל הביתית שלכם יכולה לספק, זה יכול להיות מצב מסוכן וכמו כן יכול להיגרם נזק לעמדת הטעינה ולרכב שלכם.

      הזמנת התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית פרטי

      YouTube video

      כאשר מדובר בהזמנת התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית פרטי, חשוב לתכנן את המיקום שבו עמדת הטעינה תהיה מותקנת. אם אתם הולכים להתקין עמדה שמחוברת לקיר, כדאי למדוד את המרחק שבין הקיר לבין חיבור הטעינה של הרכב. הכבלים שמגיעים עם עמדת הטעינה הם לרוב באורך של בין 4.5 ל- 8 מטרים, לכן כדאי לוודא שהכבלים מגיעים לרכב לפני ביצוע ההתקנה.

      אם יש צורך להתקין את עמדת הטעינה במרחק גדול יחסית מהמקום שבו הרכב חונה, החשמלאי כנראה יהיה צריך להריץ כבלים ארוכים מהרגיל. במקרה כזה צפו לכך שתהיה עלות נוספת על עבודת ההתקנה ועל עלויות הציוד.

        להצעת מחיר על עמדת טעינה לרכב חשמלי השאירו פרטים או התקשרו:
        077-804-5600

        בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

        התקנת עמדת טעינה בחניה

        המקום הטוב ביותר למקם את עמדת הטעינה שלכם הוא קרוב ככל האפשר למקום החניה של הרכב החשמלי. עדיף שהעמדה תהיה במקום מקורה עם גג כמובן. 

        במידה והרכב חונה בחניה שאינה קרקע שנמצאת בבעלותכם, אפשר להתקין עמדה בחצר שלכם ולמשוך משם כבל לחניה של הרכב במידה והיא צמודה. כמו כן אפשר גם להתקין את עמדת הטעינה על הצד החיצוני של גדר החצר שלכם במידה והיא רשומה על שמכם בטאבו.

        מה כדאי להכין לקראת יום ההתקנה

        • וודאו שהאזור של מערכת אספקת החשמל פנוי, כולל הקו של כבל החשמל. שמירה על אזור עבודה פנוי חשובה בעיקר כאשר מדובר בחלל קטן וצפוף, כמו לדוגמא מתחת לגרם מדרגות וכאשר מדובר על חניה קטנה וצפופה.
        • הכינו מבעוד מועד את הסיסמא לווי פיי שלכם, כך שהמתקין יוכל לחבר את עמדת הטעינה לאינטרנט.
        YouTube video

        השלבים של תהליך ההתקנה

        1. המתקין המוסמך יגיע ביום ובשעה שקבעתם לבצע את ההתקנה של עמדת הטעינה.
        2. לאחר מכן המתקין יעזור לכם לבחור את המיקום האופטימלי לעמדת הטעינה, בהתבסס על מיקום מערכת אספקת החשמל ומיקום החניה של הרכב.
        3. ראשית המתקין ימקם ויקבע את עמדת הטעינה על ידי קדיחה והברגה של כבל החשמל לקיר, לאחר מכן הוא יכבה לזמן קצר את אספקת החשמל כאשר הוא מתקין ומחבר את עמדת הטעינה למערכת החשמל הראשית. ולבסוף יבצע בדיקות בטיחות כדי לוודא שעמדת הטעינה עומדת בכל הדרישות ומוכנה לשימוש.
        4. לאחר ההתקנה המתקין יספק הדגמה כיצד להשתמש בעמדת הטעינה, מה כל לחצן ונורה מציינים ואיך ליצור קשר במידה ואתם צריכים תמיכה טכנית לאחר מכן.
        5. ולבסוף צריך את הסיסמא לווי פיי שלכם כדי לחבר את העמדה לאינטרנט ולבצע את ההגדרות האחרונות.

        שירותים אפשריים נוספים בעת התקנת נקודת טעינה לרכב

        כאשר מתקין מוסמך מגיע להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי ישנה אפשרות שיהיה צורך במגוון שירותים נוספים (חלקם כלולים במחיר ההתקנה וחלקם לא):

        • חיבור של עמדת הטעינה לקיר בטון או גבס, או למבנה קבוע אחר.
        • פריסת כבלים וקיבוע שלהם לקיר במרחק שבין אספקת החשמל לעמדת הטעינה.
        • שליחת כבלים דרך תעלות חשמל בהתאם לצורך.
        • התאמה ובדיקה של חיבורים חשמליים והגנה נדרשת לעמדת הטעינה.
        • יחידה פנימית של 3 יציאות חשמל במקרה הצורך.
        • התקנת תעלות פלסטיק לכיסוי הכבלים המגיעים ממקור אספקת החשמל.

        למה כדאי לחבר את עמדת הטעינה לווי פיי

        כאשר עמדת הטעינה מחוברת לווי פיי היא יכולה להציע:

        • אבחון תקלות, תמיכה ופתרון בעיות מרחוק
        • ביצוע של עדכוני תוכנה אוטומטיים
        • דיווח על כמות שימוש בחשמל
        • גישה לפיצ'רים חדשים אשר מתווספים כל הזמן
        YouTube video

        ישנם גורמים רבים שכדאי לשקול לפני שאתם מתקינים עמדת טעינה בבית שלכם. חלקם ברורים ואת חלקם קל לפספס, הנה נקודות מרכזיות שיעזרו לכם להגיע להחלטה:

          להצעת מחיר על עמדת טעינה לרכב חשמלי השאירו פרטים או התקשרו:
          077-804-5600

          בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

          איך עמדת טעינה עובדת

          עמדת טעינה AC שלרוב מגיעה עם הספק חשמל של 7 או 22 קילו וואט, היא מה שמספק חשמל לרכב שלכם באופן בטוח. הבעלים הממוצע של רכב חשמלי עושה 80% מהטעינה שלו בבית, וזה הרבה בזכות עמדות טעינה AC ביתיות, שהן מאוד נוחות לשימוש לאחר שהן מותקנות.

          להבדיל מהדעה הרווחת, מטען של רכב חשמלי נמצא למעשה בתוך המכונית מתחת למכסה המנוע. הקופסא החיצונית שמתקינים על הקיר (אשר נקראת גם עמדת טעינה) אולי נראית כמו המטען, אבל למעשה תפקידה הוא לספק חשמל בשביל המטען הפנימי של הרכב.

          אם יש לכם רכב חשמלי, אז כנראה שאתם יודעים את הבסיס של איך רכבים חשמליים עובדים. ואי לכך, אתם כנראה מבינים את החשיבות של עמדות טעינה. אבל האם אתם יודעים כיצד העמדות האלו עובדות?

          המכשיר שלמעשה מטעין את הרכב שלכם נמצא עמוק מתחת למכסה המנוע שלו והוא המטען הפנימי של הרכב. כדי שהרכב החשמלי שלכם יוכל לקבל טעינה, המטען הפנימי חייב להתחבר למקור חשמל חיצוני, כזה שיהיה יכול להתמודד עם זרם החשמל הגבוה.

          זה המקום שעמדת טעינה AC נכנסת לתמונה. עמדת הטעינה משמשת כגורם מחבר בין המטען הפנימי של הרכב שלכם לבין מקור החשמל.

          כמובן שלא כל עמדות הטעינה זהות, וצריך לבצע התאמה שלהם למערכת החשמל הביתית שלכם. לרוב יש צורך באיש מקצוע שיבצע את ההתקנה של עמדת הטעינה. כאשר התקנה של עמדת הטעינה בעצמכם יכולה להיגמר בתוצאות הרסניות ויקרות.

          שאלות נפוצות

          מה המחיר של עמדת טעינה לרכב חשמלי?

          המחיר של עמדת טעינה הוא בין 2,500 ל- 3,500 ש"ח בהתאם לסוג העמדה והיכולות שלה. המחיר לא כולל את עלות ההתקנה של עמדת הטעינה.

          כמה עולה להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי?

          המחיר של התקנת עמדת טעינה משתנה בהתאם למיקום ולצורך הספציפי של כל מקום. באופן כללי התקנה בסיסית עולה בסביבות 2,500 ש"ח אבל במידה וישנו צרכים נוספים, המחיר יכול להיות גבוה יותר.

          כמה עולה להטעין רכב חשמלי?

          המחיר של טעינת רכב חשמלי נמדד על ידי יחידת האנרגיה קילוואט־שעה. עלויות הטעינה משתנות בין רכב לרכב, אבל באופן כללי ניתן לומר שהעלות הממוצעת היא 95 ש"ח לכל 1,000 ק"מ. כך שאם לדוגמא אתם נוסעים 15,000 ק"מ בשנה, עלות הטעינה של הרכב החשמלי שלכם תהיה בערך 120 ש"ח לחודש.

          כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי?

          זמן טעינה של רכב חשמלי משתנה לפי מספר גורמים: קיבולת סוללה, הספק עמדת הטעינה וההספק המקסימילי של הרכב עצמו. באופן כללי ניתן לומר שעל ידי טעינת AC סטנדרטית משך הטעינה הוא בין 5 ל- 9 שעות. כאשר מדובר בטעינה מהירה מסוג DC זמן הטעינה מתקצר משמעותית ולרוב יהיה בין 20 דקות לחצי שעה.

          כמה עולה להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף?

          עלות ההתקנה של עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף לרוב עולה בין 2,500 ל- 6,000 ש"ח. לרוב חניית הרכב החשמלי אינה נמצאת קרוב לוח החשמל ולכן העלויות משתנות בהתאם למרחק ולאורך קו החשמל שצריך להעביר. כמו כן יכולים להיות עלויות נוספות במקרים שבהם ישנו צורך לבצע חציבה, קידוח והעברת קו חשמל למרחקים גדולים.

          איך מתקינים עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף?

          התקנת עמדת טעינה בבית משותף משתנה מאוד בין בניין לבניין, כאשר ישנה חשיבות רבה לשאלה: האם החנייה רשומה על שמכם בטאבו? במידה והחנייה אכן רשומה על שמכם, תהליך ההתקנה יהיה פשוט יחסית. במידה ואין לכם חניה שרשומה על שמכם בטאבו, ישנו צורך להגיע להסכמות עם ועד הבית ודיירי הבניין.

          אלמוג קינן

          כותב המאמר: אלמוג קינן

          כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

          עמדות טעינה לרכב חשמלי