כמה עולה סוללה של רכב חשמלי 

כפי שכבר כולנו יודעים, רכבים חשמליים מוכחים כטובים יותר ואפילו משתלמים יותר מרכבי בנזין. העובדות המפתות אודות מחירי הטעינה הנוחים, עלויות האחזקה הנמוכות, טעינה ביתית נוחה ותשלום אגרת הרישוי המוזל, גרמו לרבים להבין כי בחירה ברכב חשמלי היא הבחירה האידיאלית עבור כל נהג. עם זאת, עלינו להודות כי החלפת סוללת הרכב מידי מספר שנים מלווה בהוצאה כספית גבוהה, אשר עשויה להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים.

כמה עולה להחליף סוללה לרכב חשמלי?

כשתשאלו כמה עולה החלפת סוללת הרכב תקבלו תשובה שונה עבור כל רכב. אם לדוגמה ברשותכם רכב מסוג "אופל קורסה e", החלפת סוללת הרכב תעלה לכם כ- 40,000 ש"ח. לעומת זאת, עבור רכבים דוגמת "טסלה מודל 3" ו"מרצדס EQC", מחיר הסוללה כבר מטפס ל- 100,000 ש"ח ואף יותר. יתר על כן, לא די בתשלום עבור רכישת הסוללה, ויש לחשב את מחירי החלפתה בפועל, זמן שהיית הרכב במוסך ועוד משתנים רבים.

האם ישנה אחריות על סוללת רכב חשמלי?

למזלנו, ישנם מקרים בהם אפשר להוזיל משמעותית את מחיר החלפת סוללת הרכב ולעיתים אף לקבל שירות זה בחינם. בעת רכישת רכב חשמלי חדש מוענקת ללקוח אחריות על סוללת הרכב התקפה למספר שנים. ברוב המוחלט של המקרים תקופת האחריות היא ל- 8 שנים. חלק מיצרני הרכב מספקים אחריות הנמדדת במרחק הקילומטרים אשר הרכב יעבור. בדרך כלל בין 150-160 אלף קילומטר. 

שמעת על עמדת הטעינה שמשגעת את המדינה?!
לחצו כאן לפרטים נוספים!
YouTube video

כמה זמן מחזיקה סוללה של רכב חשמלי?

ממספר בדיקות שנערכו הגיעו למסקנה כי אורך חיי סוללת רכב חשמלי נע בין 10 ל- 12 שנים.
באמצעות שימוש נכון ברכב ושמירה עליו, תוכלו לגרום לכך שסוללת הרכב שלכם תאריך ימים אף יותר. 

כיצד תוכלו להאריך את תוחלת החיים של סוללת הרכב שלכם? הנה מספר טיפים שימושיים

  • לא חייבים לטעון את הסוללה עד למלואה – בטווח הארוך טעינת סוללת הרכב באופן מלא יכולה לפגוע בתפקוד הסוללה. בעת טעינת הרכב שלכם נסו להקפיד כי אתם טוענים את סוללת הרכב באופן כמעט מלא (80-90 אחוזים) ולא בטעינה מלאה. כאשר אתם צריכים לצאת לנסיעות ארוכות המצריכות את כל אנרגיית הסוללה, אל תחששו וטענו אותה במלואה.  
  • השתדלו להימנע מחשיפת הרכב לטמפרטורה קיצונית – סוללת הרכב שלכם עלולה להיפגע ממצבי חום וקור קיצוניים. במדינת ישראל אנו חשופים פחות לקור קיצוני אך אפילו בטמפרטורות הנמוכות אותן אנחנו חווים בחורף, מומלץ לחבר את הרכב לטעינה כדי שמערכת בקרת הטמפרטורה תוכל לפעול בצורה היעילה ביותר. יש לציין כי בחלק מהרכבים החשמליים מערכת בקרה זו פועלת באופן אוטומטי כאשר הרכב כבוי ועד גבול צריכה מסויים של אנרגיית הסוללה. במצבי חום קיצוניים המוכרים לנו היטב, נסו להקפיד על חניית הרכב שלכם באזור מוצל.
  • נהיגה חסכונית – אחד הקסמים אשר שווים את עין הנהגים כאשר מדברים על רכבים חשמליים הוא ההאצה המהירה שלהם. רכבים חשמליים ניחנים ביכולתם להאיץ במהירות רבה, ולחובבי ה"פתיחות" בינינו לעיתים קשה שלא להשתמש ביכולת זו פעמים רבות. נכון, זה מאוד מפתה אך זכרו כי האצה מהירה עשויה לפגוע באיכות הסוללה ובאורך חייה, לכן נסו להימנע מפעולה זו ככל הניתן.
  • צמצמו את השימוש בטעינה מהירה – שימוש בטעינה מהירה באופן קבוע עשוי לצמצם את אורך חיי הסוללה שלכם ולכן נסו להשתמש כמה שיותר בטעינה רגילה. אם אתם מטיילים בארץ מידי פעם או שיש לכם נסיעות ארוכות, זה בסדר להשתמש בטעינה מהירה. הדגש הוא על שימוש בה באופן קבוע.
אלמוג קינן

כותב המאמר: אלמוג קינן

כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

עמדות טעינה לרכב חשמלי