האם אפשר להתקין עמדת טעינה בדירה שכורה

גרים בשכירות ורוצים לרכוש רכב חשמלי? יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת. מידי שנה בשנה אנו חוזים בקצב גידול הולך וגדל של המכוניות החשמליות בקרב אנשים רבים. אחד היתרונות הבולטים בשימוש ברכב חשמלי הוא טעינת הרכב המתבצעת בחניית הבית, ללא כל צורך בביקור בתחנות דלק. אך האם יתרון הטעינה הביתית רלוונטי עבור הגרים בשכירות? ללא ספק, כן.

מה השלבים שתצטרכו לעבור כדי להתקין עמדת טעינה בדירה שכורה?

ראשית, מאחר ואתם שוכרים ולא בעלי הדירה, תהיו חייבים לקבל אישור מבעל הבית שלכם. הסבירו לו את המצב וציינו בפניו כי בשל הביקוש העולה לרכבים חשמליים, סביר להניח כי בעתיד עמדות טעינה לרכב חשמלי תהיינה מצרך בסיסי בכל בניין.

לכן, עוד בטרם המחירים ירקיעו שחקים כדאי לנצל את ההזדמנות. אם קיבלתם אישור מבעל הדירה ולדירה השכורה שלכם חנייה פרטית בטאבו, תוכלו להתקדם לשלבים הבאים.

חיבור עמדת הטעינה לארון החשמל הציבורי של הבניין

הפתרון היעיל והזול ביותר הוא להתחבר לארון החשמל הכללי של הבניין. במידה שישנם דיירים נוספים המביעים עניין ברכישת רכב חשמלי או בהתקנת עמדת טעינה, תוכלו ליצור שיתוף פעולה שיועיל לכלל דיירי הבניין. יתר על כן, תוכלו להסביר לשאר דיירי הבניין כי הנגשת הבניין לרכבים חשמליים עשוי לסייע להם בטווח הארוך.

  • בראש ובראשונה עליכם לקבל היתר מוועד הבניין להתחבר אל לוח החשמל הציבורי.
  • מיום הגשת בקשת ההיתר, על ועד הבית לענות בחיוב או בשלילה תוך 25 ימים.
  • לצערכם, לא די בכך שוועד הבית יאשר את בקשתכם. דיירי הבניין רשאים להתנגד להחלטת ועד הבית על ידי הגשת פנייה למפקח על רישום המקרקעין, תוך 30 יום מהחלטת ועד הבניין.
  • במידה שהכל התנהל כמו שרציתם וקיבלתם את ברכת הדרך מהשכנים וועד הבניין, תוכלו להמשיך בתהליך התקנת עמדת הטעינה בבניין אשר תתבצע על ידי חשמלאי מוסמך בלבד ובתיאום מול חברת החשמל.
  • במידה שישנה התנגדות של השכנים או ועד הבניין תוכלו לפעול בדרך אחרת.

חיבור עמדת טעינה לארון חשמל פרטי

במידה שאין דיירי הבניין מעוניינים להשתתף איתכם במיזם עמדות הטעינה, או שמא אינם מעוניינים כי תתחברו לארון החשמל הציבורי, תוכלו להתחבר לארון החשמל הפרטי שלכם.

על פי חוקי מדינת ישראל, אדם ולו חנייה פרטית רשומה על שמו בטאבו, רשאי להתקין עמדת טעינה אשר תתחבר לארון החשמל הפרטי שלו ללא צורך באישור השכנים. מאחר שקיבלתם את אישור בעל הדירה, אתם רשאים לפעול בדרך זו. אין הדבר אומר כי תוכלו לפעול כאוות נפשכם, ולכן התחשבו בארבעה כללים.

  1. לאחר שבדקתם כי חיבור לארון החשמל הפרטי אפשרי, עדכנו את ועד הבניין כ- 15 ימים בטרם תבצעו את ההתקנה בפועל.
  2. עליכם לוודא כי חזות הבניין אינה תיפגע כתוצאה מהתקנת עמדת הטעינה.
    שימוש דיירי הבניין ברכוש הבניין המשותף לא יפגע כתוצאה מהתקנת העמדה.
  3. על בעל הבית לוודא כי העבודה נעשית בהתאם להוראות הבטיחות בחשמל, על ידי חשמלאי מוסמך ובתיאום מול חברת החשמל.

כמה עולה להתקין עמדת טעינה?

מחיר התקנה של עמדת טעינה בבניין משותף נע בין 2000-2500 ש"ח. המחיר משתנה עקב תנאי העבודה המורכבים בבניינים משותפים, מרחק מיקום העמדה המיועדת מארון החשמל ועוד משתנים רבים.

אלמוג קינן

כותב המאמר: אלמוג קינן

כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

עמדות טעינה לרכב חשמלי