האם עמדות טעינה דורשות תחזוקה שוטפת?

מתכננים לרכוש עמדת טעינה או שמא כבר יש לכם אחת? אחת השאלות הנפוצות בקרב בעלי רכבים חשמליים היא האם עמדת הטעינה שלהם דורשת תחזוקה שוטפת. לאורך השנים אנשים רבים רוכשים עמדות טעינה ביתיות וזוכים לאיכות, נוחות וחיסכון כלכלי עצום. עם זאת, תחזוקת עמדות טעינה לרכב חשמלי הוא משהו שכדאי לבצע בצורה נכונה על מנת לשמור על תפקוד תקין.

מה צריך לעשות על מנת לשמור על עמדת טעינה לרכב חשמלי?

מאחר ועמדת הטעינה דורשת תחזוקה שוטפת עליכם להקפיד על כללי התחזוקה לצורך שמירה על תקינותה של עמדת הטעינה שלכם. האופציה הראשונה שעומדת לרשותכם היא לתחזק אותה בעצמכם על ידי ניקיון עמדת הטעינה ובדיקה כי היא פועלת כראוי אחת לכמה חודשים. במידה שאתם לא מעוניינים להתעסק בתחזוקת עמדת הטעינה שלכם, תמיד תוכלו להיעזר בחשמלאי מוסמך שיוכלו לבצע את העבודה במקומכם.

האם כדאי לפנות לגורם מקצועי לצורך תחזוקת עמדת הטעינה?

אנו מעריכים כי תחזוקת עמדת הטעינה לרכב חשובה לכם. עם זאת, על מנת לדאוג כי תחזוקת עמדת טעינת הרכב שלכם ובדיקתה יעשו בצורה הטובה והמקצועית ביותר, הדבר הנכון ביותר יהיה להיעזר באיש מקצוע בעל ניסיון בתחום אשר יוכל לתת לכם את המענה הנדרש. 

פנייה לחשמלאי מוסמך תסייע לכם להבין בצורה ברורה מה מצב עמדת הטעינה שלכם ומה צריך לעשות במידה שישנה תקלה. יתר על כן, העברת האחריות לגורם המתמקצע בתחום, תעניק לכם שקט נפשי ותסייע לכם בביצוע הפעולות באופן המקצועי והנכון ביותר.

כיצד מתבצעת הבדיקה בפועל?

  • בשלב הראשון החשמלאי אשר תזמינו יבדוק כי אין ליקויים פיזיים בעמדת הטעינה, הכבלים והתשתית. זאת על מנת להבטיח את ביטחון השימוש בעמדה.
  • בשלב השני החשמלאי שתזמינו יבדוק את תקינות שקע הטעינה וכי אספקת החשמל מתבצעת בהתאם לתקנות חברת החשמל. יתרה מזאת, על החשמלאי לבדוק את מערכת ניהול העומסים (במידה שיש אחת כזאת).
  • לאחר ביצוע הבדיקות ותיקון התקלות שנמצאו, ימלא החשמלאי דו"ח הכולל בתוכו פירוט של הבדיקות שנעשו, התקלות שנמצאו בעמדת הטעינה והסביבה שלה, והפתרונות שיושמו בשטח.
  • על בעל עמדת הטעינה חלה החובה לשמור את דו"ח החשמלאי עד לבדיקה הבאה.

כיצד תוכלו לשמור על עמדת הטעינה שלכם ומה אסור לכם לעשות?

  • עצלנות שעולה ביוקר – הקפידו לא לטעון את הרכב שלכם בעזרת כבל מאריך. במידה שאתם זקוקים לכבל ארוך יותר מאשר זה שיש לכם כרגע, עשו לעצמכם טובה וגשו לרכוש כבל מתאים לטעינת רכבים חשמליים באורך שתרצו.
  • החיסכון שעולה ביוקר – לעיתים קרובות אנשים מנסים לחסוך כסף ורוכשים כל מיני חלקים לרכב במקומות מפוקפקים. כאשר מדובר בחלקים הקשורים לטעינת הרכב שלכם, עליכם להיות זהירים. רכישת כבל טעינה תתבצע אך ורק מספקים מורשים אשר סחורתם עומדת בכל תקנות הבטיחות.
  • בדיקת מערכת החשמל – כידוע, לא כל מערכות החשמל יכולות להכיל עמדת טעינה מכל סוג. בטרם בוצעה ההתקנה, בדקו מהן מגבלות הכוח של מערכת החשמל בביתכם והאם היא יכולה לשאת בעומסי עמדת הטעינה שתרצו להתקין.
  • טעינת הרכב על ידי שקע חשמלי סטנדרטי – כיום ישנה אפשרות לטעון את הרכב בעזרת חיבורו לשקע חשמל סטנדרטי. אמנם דרך טעינה זו נראית נוחה למדי, אך חשוב להבין כי טעינת הרכב בעזרת חיבור לשקע חשמלי, עלולה לגרום לשריפה, עקב חימום יתר של שקע החשמל. לכן מומלץ להשתמש בה במקרי חירום בלבד. במידה שהגעתם למצב בו אתם מתכוונים להשתמש בדרך טעינה זו, ודאו כי אתם מנתקים את התקע אחת לשעתיים, למשך כמה דקות, על מנת למנוע חימום יתר של השקע ומערכת החשמל.
אלמוג קינן

כותב המאמר: אלמוג קינן

כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

עמדות טעינה לרכב חשמלי