מחיר טעינת רכב חשמלי בעמדה ציבורית

נמאס לכם ממחירי הדלק אשר מרקיעים שחקים בכל פעם מחדש, והבנתם שנהיגה ברכב היא לא לעשירים בלבד? נכון בהחלט, המעבר לשימוש ברכב חשמלי עשוי לסייע לכם לחיסכון הכלכלי ללא כל פגיעה באיכות הנסיעה שלכם.

שאלות מתבקשות, פערי מחירים בין חשמל לבנזין, והיכן ניתן לטעון את סוללת הרכב?

ברוב המקרים תוכלו למצוא תחנות לטעינת רכבים בעמדות ציבוריות ברחבי הארץ, בעיקר באזורים מרכזים מסחריים או לחלופין, תחנות דלק. מחיר טעינת רכב בעמדה ציבורית נע בין 75 אגורות ל- 2 שקלים לקוט"ש. כמובן שכל מקרה לגופו והמחיר משתנה בין עמדות הטעינה השונות וינוע בין 35-65 ש"ח לטעינה מלאה. 

שמעת על עמדת הטעינה שמשגעת את המדינה?!
לחצו כאן לפרטים נוספים!
YouTube video

זהו הבדל עצום לעומת רכב המונע על ידי בנזין, אשר תדלוקו עשוי לעלות לכם פי 5 במחיר. כאשר תגיעו לעמדת טעינה ציבורית תוכלו לטעון את הרכב שלכם בטעינת AC רגילה או בטעינת DC מהירה יותר. מה ההבדל ביניהן? זמן הטעינה והמחיר כמובן.

כמה עולה טעינת AC בעמדה ציבורית?

עמדת טעינה AC היא עמדת טעינה סטנדרטית אשר הספק עוצמת הטעינה יכול להגיע עד 22 קילו וואט. מחיר הטעינה בה נע בין 75 אגורות ליותר מ- 2 שקלים לקוט"ש.

כמה עולה טעינת DC בעמדה ציבורית?

את סוג הטעינה DC תוכלו למצוא בתחנות טעינה מהירה ותשלמו עבור הטעינה 2 שקלים בממוצע לקוט"ש. במקרה שאתם פחות בענייני המרות הכוח החשמלי, תנו לנו לסבר לכם את האוזן. עמדת DC היא עמדה בעלת הספק של 50 קילו וואט  ומעלה ותדלוק בה יעלה לכם 36 אגורות לקילומטר. 

האם מהירות הנסיעה משפיעה על צריכת החשמל?

כאשר מדברים על רכב חשמלי, כמו ברכב המונע על ידי בנזין, צריכת האנרגיה מושפעת ממהירות הרכב. לעומת רכב בנזין אשר נסיעה בעיר גורמת למנוע לצרוך יותר דלק, רכב חשמלי יצרוך בממוצע יותר חשמל בעת שימוש בו בכביש מהיר לעומת נסיעה בדרכים עירוניות. 

יתר על כן, חשוב לדעת כי טמפרטורה נמוכה משפיעה גם כן על צריכת החשמל של הרכב שלכם ויכולה לגרום לה לעלות בכ- 20% כאשר הטמפרטורות צונחות לאזור ה- 0 מעלות צלזיוס.

כמה זמן תצטרכו להמתין עד שסוללת הרכב תתמלא?

ישנם גורמים רבים אשר עשויים להשפיע על מהירות טעינת סוללת הרכב וביניהם: גודל הסוללה, רמת ההספק של עמדת הטעינה ורמת ההספק של סוללת הרכב. על מנת לטעון את הרכב שלכם באופן מלא על ידי עמדת טעינה סטנדרטית (AC), תצטרכו להמתין  בין 5 ל- 10 שעות. 

לעומת זאת, עמדת טעינה מהירה (DC) יכולה לספק לכם טעינה של 80% תוך חצי שעה בלבד. במידה שאין לכם טעינה ביתית או שמא אתם נמצאים רחוק מהבית לעיתים קרובות ואתם מסתמכים על טעינה מהירה בתחנות הדלק השונות למיניהן, עליכם לבדוק כי סוג הרכב שתקנו תומך בטעינת DC על מנת לחסוך לכם זמני המתנה מיותרים בעמדות הטעינה השונות.

מה משפיע על זמן טעינת הרכב החשמלי שלכם?

  1. מצב הסוללה הנוכחי – סעיף זה רלוונטי בעיקר למשתמשים בטעינה מהירה. זמן הטעינה מושפע מכמות הטעינה שהייתה בסוללה בטרם חיבורה למטען. כיצד זה קורה? כאשר מחברים רכב למטען, הסוללה נטענת לאט יותר בתחילה, ובהמשך צוברת תאוצה ומגיעה לשיא מהירות הטעינה. כאשר הסוללה מלאה ב-80% הקצב מאט במטרה לשמור עליה.
  1. גודל הסוללה – זהו פרמטר אשר משפיע על מהירות הטעינה. ככל שסוללת הרכב שלכם גדולה יותר, כך היא גם יכולה להכיל כמות אנרגיה גבוהה יותר. ולכן, טעינתה תארך זמן רב יותר.
  1. הספק ממיר הרכב – ממיר הינו חלק בפנים הרכב אשר מגדיר את עוצמת הטעינה על ידי המרת המתח מ- AC ל- DC. בסופו של דבר הספק הממיר שלכם יקבע את קצב טעינת הרכב על ידי הגבלת ההספק החשמלי אשר ניתן לקבל, ללא כל קשר לעוצמת עמדת הטעינה.
אלמוג קינן

כותב המאמר: אלמוג קינן

כחובב רכבים חשמליים ואחד שרוצה שיהיה לילדים שלנו אוויר נקי לנשימה, חשוב לי לתת את כל המידע על העולם המופלא של טעינת רכבים חשמליים. כדי שאולי יום אחד כל הרכבים על הכביש יהיו חשמליים, וכולנו נוכל ליהנות מרכב חסכוני שאינו מזהם.

עמדות טעינה לרכב חשמלי